db-498 Nooit meer Auschwitz / nie wieder Auschwitz

(c) pixabay(dot)com

db-498 (NL-D)

Nooit meer Auschwitz

In de week dat Auschwitz de bevrijding herdenkt, zijn er mensen die – in vrijheid, in verwarmde huizen, met genoeg te eten en medisch rondom verzorgt – beweren dat Nederland er een dependance van is geworden. Met de avondklok als oorlogsdaad.

Je wrijft je ogen uit.

Huiveringwekkend!

Als de slachtoffers van de moordfabrieken van het Derde Rijk een graf hadden gekregen: spreekwoordelijk zouden ze zich thans erin omdraaien. Hoeveel te meer zal dit verstandsverbijsterende gekrakeel de overlevenden van de Holocaust grieven en kwetsen!

De God van Abraham, Izak en Jakob geve Licht in onze donkere dagen, hoofden en harten!

DEUTSCH

Nie wieder Auschwitz

In der Woche, in der Auschwitz die Befreiung gedenkt, gibt es Menschen, die – in Freiheit, in beheizten Häusern, mit ausreichend Nahrung und medizinisch umsorgt – behaupten, die Niederlande seien ein Nebengebäude des (ehemaligen) KZs geworden. Und die aktuelle Ausgangssperre sei ein Kriegsakt.

Man reibt sich die Augen.

Wie Schauderhaft!

Wenn die Opfer der Mordfabriken des Dritten Reiches ein Grab erhalten hätten, würden sie sich sprichwörtlich darin nun umdrehen. Viel mehr noch wird dieses wirre Gezänk die Überlebenden des Holocausts verletzen und kränken.

Der Gott Abrahams, Isaaks, und Jakobs, Er gebe Licht in unseren dunklen Tagen, Köpfen und Herzen!