November-jarigen / November-Geburtstage

DB-429 (NL-D)

November-jarigen

Bijna was ik jullie vergeten. Dat is ook geen wonder bij alle commerciële tamtam van de laatste weken. Alsof we eind november allemaal een beetje jarig zijn en we slechts hoeven uit te pakken wat het grote kleine-prijzen-festival ons te bieden heeft.

Eerlijk gezegd zat ik zelf ook met een lijstje klaar, o.a. voor een stofzuiger. Maar ik dwaal nodeloos af. Typisch Black-Friday…

Daarom: van harte proficiat! En: dat het nieuwe levensjaar, een jaar in Levenslicht zou mogen zijn! Dat is tenslotte meer waard dan alle kortingen, van voorbijgaande aard, bij elkaar opgeteld. Juist als de dagen gaan korten…

DEUTSCH

November-Geburtstage

Fast hätte ich Euch vergessen. Was auch kein Wunder ist, in anbetracht des kommerziellen Lärms der letzten Wochen. Als-ob wir Ende November allen ein wenig Geburtstag haben, und es schon reicht, wenn wir auspacken was das große Schnäppchen-festival uns zu bieten hat.

Dabei muss ich bekennen, dass auch ich einen Wunschzettel parat hatte an jenem Freitag, u. A. für einen Staubsauger. Aber ich schweife ab. Typisch Black-Friday…

Darum: herzlichen Glückwunsch! Und: es möge das neue Lebensjahr, ein Jahr in Lebenslicht sein! Denn das hat schließlich Mehrwert über alle Angebote, die letzten Endes vorbeigehen. Gerade wenn die Tage kürzer werden…